31 Aralık 2008 Çarşamba

2009

Yılın Ajandası: Metis'in "Hayvanlar ve İnsanlar" üzerine 2009 ajandası.

Yılın Defteri: Moleskine'in Volant serisinden farklı iki lacivert tonundaki 12.5x21'lik çizgili defterler.

Yılın Kalemi: Son doğumgünümde komşum Zeynel'in hediye ettiği, mavi mürekkepli refill kullanan Parker kalem.

Yılın Elektroniği: Muhtemelen iPhone, hele bloglara ağırlık vermeyi düşünüyorsam her daim internet erişimine açık olmakta fayda var.

Yılın Kişisel Başarı Hedefi: Yıllardır yılan hikâyesine dönmüş roman hedeflerimden birini gerçekleştirmek, yazıp yayınlatmış olmak.

Yılın Yaşam Alanı: Yine Moda, daha çok Moda.

Yılın Medyası: Bloglar, Dergiler, Kitaplar, Mp3'ler, Defterler.

Yılın Edebi Türü: Röportaj, Söyleşi.

Yılın Ruh Hali: İnsanlıktan çıkmış, ekonomik çıkarlar doğrultusunda yönlenen bir ülkede olumlu davranarak başı dik gezebilmek, kabalıklara pabuç bırakmamak, alanı ısrarla savunmak.

Yılın Gelişim Alanı: Beden Sağlığı. Güçlü ve kalın bir beden yerine, esnek ve dayanıklı bir beden yapısına ulaşmak. Süregiden sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak, yoga veya modern dans sayesinde yıllardır gözardı edilen bedenle ilgilenmek.

Yılın Davranış Biçimi: Paylaşım. Yaşamın alışverişle değil de değiştokuşla, paylaşarak daha zenginleşebileceğini görüp gösterebilmek.

Yılın Dileği: İnsanların birbirlerini kimliklerinden bağımsız, insan olarak görebilmeleri; insan acılarını ve insan sevinçlerini ekonomik ve siyasi çıkar ve pazarlıklardan arınmış bir şekilde yaşayabilmeleri; geçmiş için değil gelecek için birleşebilmeleri.

Hiç yorum yok: